Skip to main content

Terra Vista Middle School

Bell Schedules

2019-2020 Non-Enrichment Bell Schedule
Description / Period Start Time End Time Length
1st Period 8:15 AM 9:10 AM 55 min
2nd Period 9:14 AM 10:09 AM 55 min
3rd Period 10:13 AM 11:08 AM 55 min
4th Period 11:12 AM 12:48 PM 96 min
A Lunch 11:12 AM 11:44 AM 32 min
B Lunch 11:44 AM 12:18 PM 34 min
C Lunch 12:18 PM 12:48 PM 30 min
5th Period 12:52 PM 1:47 PM 55 min
6th Period 1:51 PM 2:46 PM 55 min
7th Period 2:50 PM 3:45 PM 55 min
2019-2020 Enrichment Bell Schedule Will follow after first reporting period.
Description / Period Start Time End Time Length
1st Period 8:15 AM 9:05 AM 50 min
2nd Period 9:09 AM 9:59 AM 50 min
3rd Period 10:03 AM 10:53 AM 50 min
Enrichment/Announcements 10:57 AM 11:29 AM 32 min
4th Period 11:33 AM 1:03 PM 90 min
A Lunch 11:33 AM 12:03 PM 30 min
B Lunch 12:03 PM 12:33 PM 30 min
C Lunch 12:33 PM 1:03 PM 30 min
5th Period 1:07 PM 1:57 PM 50 min
6th Period 2:01 PM 2:51 PM 50 min
7th Period 2:55 PM 3:45 PM 50 min
2019-2020 Early Release Bell Schedule
Description / Period Start Time End Time Length
1st Period 8:15 AM 8:50 AM 35 min
2nd Period 8:54 AM 9:29 AM 35 min
3rd Period 9:33 AM 10:08 AM 35 min
5th Period 10:12 AM 10:47 AM 35 min
4th Period 10:51 AM 12:27 PM 96 min
A Lunch 10:51 AM 11:23 AM 32 min
B Lunch 11:23 AM 11:55 AM 32 min
C Lunch 11:55 AM 12:27 PM 32 min
6th Period 12:31 PM 1:06 PM 35 min
7th Period 1:10 PM 1:45 PM 35 min
2019-2020 Late Start Bell Schedule
Description / Period Start Time End Time Length
1st Period 10:15 AM 10:49 AM 34 min
2nd Period 10:53 AM 11:27 AM 34 min
3rd Period 11:31 AM 12:05 PM 34 min
4th Period 12:09 PM 1:39 PM 90 min
A Lunch 12:09 PM 12:39 PM 30 min
B Lunch 12:39 PM 1:09 PM 30 min
C Lunch 1:09 PM 1:39 PM 30 min
5th Period 1:43 PM 2:21 PM 38 min
6th Period 2:25 PM 3:03 PM 38 min
7th Period 3:07 PM 3:45 PM 38 min
2019-2020 Pep Rally Bell Schedule
Description / Period Start Time End Time Length
1st Period 8:15 AM 9:05 AM 50 min
2nd Period 9:09 AM 10:00 AM 51 min
3rd Period 10:04 AM 10:55 AM 51 min
4th Period 10:59 AM 12:29 PM 90 min
A Lunch 10:59 AM 11:29 AM 30 min
B Lunch 11:29 AM 11:59 AM 30 min
C Lunch 11:59 AM 12:29 PM 30 min
5th Period 12:33 PM 1:23 PM 50 min
6th Period 1:27 PM 2:17 PM 50 min
7th Period 2:21 PM 3:11 PM 50 min
Pep Rally 3:15 PM 3:45 PM 30 min
2019-2020 Testing Bell Schedule Testers will not attend 1st, 2nd, 3rd, and 5th periods.
Description / Period Start Time End Time Length
Testing Rooms 8:15 AM 8:30 AM 15 min
Testing- Have all directions read before this time 8:30 AM
Testing 8:30 AM 12:30 PM 240 min
4th Period 12:30 PM 2:00 PM 90 min
A Lunch 12:30 PM 1:00 PM 30 min
B Lunch 1:00 PM 1:30 PM 30 min
C Lunch 1:30 PM 2:00 PM 30 min
6th Period and Announcements 2:05 PM 2:50 PM 45 min
7th Period 2:55 PM 3:45 PM 50 min
2019-2020 Non-Testing Grade Level Bell Schedule This is only for students who are not testing on testing days.
Description / Period Start Time End Time Length
1st Period 8:15 AM 9:05 AM 50 min
2nd Period 9:10 AM 10:00 AM 50 min
3rd Period 10:05 AM 11:00 AM 55 min
5th Period 11:05 AM 12:30 PM 85 min
4th Period 12:30 PM 2:00 PM 90 min
A Lunch 12:30 PM 1:00 PM 30 min
B Lunch 1:00 PM 1:30 PM 30 min
C Lunch 1:30 PM 2:00 PM 30 min
6th Period and Announcements 2:05 PM 2:50 PM 45 min
7th Period 2:55 PM 3:45 PM 50 min